Heading to VidCon Australia in Melbourne this September? Check out the full agenda below so you can plan your VidCon experience. Just in case there has been updates to the agenda we recommend checking the VidCon website.

DayTime & LocationEventEvent TypeEvent Category
Friday12:00 PM - 8:00 PM8 hours
REGISTRATION HALL
Registration Open - All TracksAll Tracks
Saturday8:00 AM - 7:00 PM11 hours
REGISTRATION HALL
Registration Open - All TracksAll Tracks
Saturday8:30 AM - 7:00 PM10 hours 30 minutes
BAYS 9-13
Expo Hall OpenAll Tracks
Saturday8:30 AM - 6:00 PM9 hours 30 minutes
ROOMS 214 & 215
Industry Lounges OpenIndustry Track
Saturday8:30 AM - 6:00 PM9 hours 30 minutes
ROOMS 205 & 206
Creator Track Lounges OpenCreator Track
Saturday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 218
Harnessing the Power of Micro-InfluencersSeminarIndustry Track
Saturday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 217
Setting Up for SuccessSeminarIndustry Track
Saturday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 216
Confronting Brand Safety and Trust Head OnPanelIndustry Track
Saturday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 218
Understanding the Unpredictable Video Consumption Habits of Generation ZPanelIndustry Track
Saturday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 217
Snapchat for Business: Fundamentals to Grow, Scale, and ConvertSeminarIndustry Track
Saturday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 216
Building Locally, Thinking GloballyPanelIndustry Track
Saturday10:00 AM - 11:00 AM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Welcome to VidCon AustraliaCommunity Track
Saturday11:00 AM - 11:10 AM10 minutes
ROOM 219/220
Welcome to VidConIndustry Track
Saturday11:10 AM - 11:35 AM25 minutes
ROOM 219/220
Fireside Chat with Michelle Guthrie, Managing Director at ABCFireside ChatIndustry Track
Saturday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 207
Master Your Fear: How to Be a #girlbossWorkshopCreator Track
Saturday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 203/204
Creating & Maintaining Your CommunityPanelCreator Track
Saturday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 212/213
Small, Rising, EstablishedPanelCommunity Track
Saturday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 210/211
Wanna Collab?PanelCommunity Track
Saturday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Crafting a CommunityPanelCommunity Track
Saturday11:35 AM - 12:05 PM30 minutes ROOM 219/220Hacking the Facebook Algorithm: Inside Facebook's Secret Promotional CodeSeminarIndustry Track
Saturday12:05 PM - 12:35 PM30 minutes
ROOM 219/220
YouTube KeynoteKeynoteIndustry Track
Saturday12:35 PM - 12:50 PM15 minutes
ROOM 219/220
Special Announcement and PresentationIndustry Track
Saturday1:00 PM - 1:45 PM45 minutes
ROOM 219/220
Lunch with Facebook: The Future of Facebook VideoSeminarIndustry Track
Saturday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 203/204
10 Exclusive YouTube Algorithm Cracking TipsWorkshopCreator Track
Saturday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
Controlling Your Career as a Female CreatorPanelCreator Track
Saturday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 212/213
Funhaus Q&AQ & ACommunity Track
Saturday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 210/211
Don't Feed the TrollsPanelCommunity Track
Saturday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 218
Success Stories: Transitioning from Digital to TV and Other Traditional OutletsPanelIndustry Track
Saturday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 217
Growth Hacking YouTube: Triggering Algorithm-Driven ViewsSeminarIndustry Track
Saturday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 216
Should Brands Make Their Own Content?PanelIndustry Track
Saturday2:30 PM - 5:00 PM2 hours 30 minutes
ROOM 207
Business Skills Level-Up for CreatorsWorkshopCreator Track
Saturday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 203/204
Doing YouTube Part-TimePanelCreator Track
Saturday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 210/211
Growing Up OnlinePanelCommunity Track
Saturday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Hank, Grace & Mamrie Power HourQ & ACommunity Track
Saturday3:00 PM - 3:25 PM25 minutes
ROOM 219/220
Fireside Chat with Jonathan Price, Co-Founder and Managing Director of SouthSouthWestFireside ChatIndustry Track
Saturday3:25 PM - 3:55 PM30 minutes
ROOM 219/220
Reverse Engineering the YouTube Algorithm ExpandedSeminarIndustry Track
Saturday3:55 PM - 4:30 PM35 minutes
ROOM 219/220
How to Use Influencers for Your Marketing CampaignsPanelIndustry Track
Saturday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
ROOM 203/204
Facebook Video for YouTubers: How to Make It Work for YouWorkshopCreator Track
Saturday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
Girls Aren't FunnyPanelCreator Track
Saturday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
ROOM 210/211
Laugh It UpPanelCommunity Track
Saturday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Tyler Oakley Q&AQ & ACommunity Track
Saturday4:30 PM - 4:45 PM15 minutes
ROOM 219/220
Business Models of the Future for Online Video: Innovate or DieSeminarIndustry Track
Saturday4:45 PM - 5:20 PM35 minutes
ROOM 219/220
Creators Tell Brands and Agencies What THEY WantPanelIndustry Track
Saturday5:30 PM - 7:00 PM1 hour 30 minutes
CREATOR TRACK MAINSTAGE
Creator KeynoteKeynoteCreator Track
Saturday6:00 PM - 8:00 PM2 hours
CARGO HALL
Industry ReceptionIndustry Track
Saturday7:00 PM - 9:00 PM2 hours
PLENARY FOYER
Creator Track ReceptionCreator Track
Saturday7:30 PM - 9:30 PM2 hours
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
VidCon Featured Creator ShowShowCommunity Track
Sunday8:00 AM - 2:00 PM6 hours
REGISTRATION HALL
Registration Open - All TracksAll Tracks
Sunday8:30 AM - 7:00 PM10 hours 30 minutes
BAYS 9-13
Expo Hall OpenAll Tracks
Sunday8:30 AM - 6:00 PM9 hours 30 minutes
ROOMS 214 & 215
Industry Lounges OpenIndustry Track
Sunday8:30 AM - 6:00 PM9 hours 30 minutes
ROOMS 205 & 206
Creator Track Lounges OpenCreator Track
Sunday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 218
The Role of Music in the Online Video EcosystemPanelIndustry Track
Sunday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 217
Producing Broadcast Quality Content with Your Mobile PhoneSeminarIndustry Track
Sunday9:00 AM - 9:45 AM45 minutes
ROOM 216
Everything You Always Wanted to Know About Ad Guidelines and Sponsorship Disclosures: Know Your AANA and the FTCPanelIndustry Track
Sunday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 218
Building a Media Business Around Niche ContentPanelIndustry Track
Sunday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 217
Roundtable with Matt GielenRoundtableIndustry Track
Sunday10:00 AM - 10:45 AM45 minutes
ROOM 216
Storytelling in VR: Best Practices for Producing AR and VR VideoPanelIndustry Track
Sunday10:00 AM - 11:00 AM1 hour
ROOM 207
Bite Me: Creating Bite-sized Candy Content with VideoWorkshopCreator Track
Sunday10:00 AM - 11:00 AM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
Oversharing: How Much Is Too Much?PanelCreator Track
Sunday10:00 AM - 11:00 AM1 hour
ROOM 210/211
Nerding OutPanelCommunity Track
Sunday10:00 AM - 11:00 AM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Race Forward with Online VideoPanelCommunity Track
Sunday11:00 AM - 11:20 AM20 minutes
ROOM 219/220
The Psychology of the Watch Journey from MatPatKeynoteIndustry Track
Sunday11:20 AM - 11:40 AM20 minutes
ROOM 219/220
Fireside Chat with Steve Raymond, CEO of 8iFireside ChatIndustry Track
Sunday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 207
How to Win Deals with Your Favorite BrandsWorkshopCreator Track
Sunday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 203/204
How to Make the Best Video with What You HavePanelCreator Track
Sunday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
Building a TeamPanelCreator Track
Sunday11:30 AM - 12:30 PM1 hour
ROOM 210/211
How Do You EDU?PanelCommunity Track
Sunday11:40 AM - 12:10 PM30 minutes
ROOM 219/220
Digital Video: A Woman's World?PanelIndustry Track
Sunday12:10 PM - 12:50 PM40 minutes
ROOM 219/220
Innovation Showcase: Guilty Content, Ludo, Mad Kids, and The Woolshed CompanyPanelIndustry Track
Sunday12:50 PM - 1:00 PM10 minutes
ROOM 219/220
Fireside Chat with Helen Simondson, Head of Public Programs and Education at ACMIFireside ChatIndustry Track
Sunday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 203/204
One-Person Productions: How Do You Do It All?PanelCreator Track
Sunday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 212/213
Internet Music MakersPanelCommunity Track
Sunday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
ROOM 210/211
Gamers UnitePanelCommunity Track
Sunday1:00 PM - 2:00 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Out OnlinePanelCommunity Track
Sunday1:10 PM - 1:55 PM45 minutes
ROOM 219/220
Lunch with Instagram: How to Master Your Instagram StrategySeminarIndustry Track
Sunday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 219/220
New Business Models for Online VideoPanelIndustry Track
Sunday2:00 PM - 5:00 PM3 hours
ROOM 218
Platform Deep-Dive for Industry: Exclusive Half-Day WorkshopWorkshopIndustry Track
Sunday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 217
Musical.ly Secrets from HelloRasmusSeminarIndustry Track
Sunday2:00 PM - 2:45 PM45 minutes
ROOM 216
Roundtable with Gavin McGarryRoundtableIndustry Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 207
From Script to Millions of Screens: How to Write and Market a Narrative Web Series That Goes ViralWorkshopCreator Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 203/204
Short Videos; High Production ValuesPanelCreator Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
YouTube Honesty HourPanelCreator Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 212/213
Beauty BeatPanelCommunity Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
ROOM 210/211
Jenn & Ricky Power HourQ & ACommunity Track
Sunday2:30 PM - 3:30 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Let's Talk About Mental HealthPanelCommunity Track
Sunday3:00 PM - 3:45 PM45 minutes
ROOM 219/220
Monetizing Film and TV Content on Digital PlatformsSeminarIndustry Track
Sunday3:00 PM - 3:45 PM45 minutes
ROOM 217
Instagram Secrets: Growing Your Audience and Making MoneySeminarIndustry Track
Sunday3:00 PM - 3:45 PM45 minutes
ROOM 216
Adapting Global Storytelling Techniques to Local MarketsSeminarIndustry Track
Sunday4:00 PM - 4:45 PM45 minutes
ROOM 219/220
The Algorithm: YouTube Ranking Factors Analysis and OptimizationSeminarIndustry Track
Sunday4:00 PM - 4:45 PM45 minutes
ROOM 217
Spot the Sharks: How to Navigate the Representation WatersSeminarIndustry Track
Sunday4:00 PM - 4:45 PM45 minutes
ROOM 216
Video SEO WorkshopSeminarIndustry Track
Sunday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
ROOM 207
How to Make Billions of Cash Money Dollars with Sketch Comedy on the YouTubeWorkshopCreator Track
Sunday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
ROOM 203/204
Livestreaming Workshop with MatPat & Stephanie of GTLiveWorkshopCreator Track
Sunday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
CREATOR TRACK MAINSTAGE
The State of Online Video: Being a Creator in AustraliaPanelCreator Track
Sunday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
ROOM 210/211
Sisters Doin' It for ThemselvesPanelCommunity Track
Sunday4:00 PM - 5:00 PM1 hour
YOUTUBE COMMUNITY MAINSTAGE
Gabbie, David & Liza Power HourQ & ACommunity Track